dimarts, 17 de febrer del 2009

L'LHC a Redes

Redes és un programa, ja mític, de divulgació científica que s'emet cada setmana a LA2 de TVE i com no podia ser d'altra manera en aquest país els diumenges a la 1:25.

El programa és conduït pel divulgador Eduard Punset i en cada programa és acompanyat per científics de talla mundial que treballen en el tema de què tracta l'episodi. Eduard Punset ha tractat temes que van des de la medicina fins a l'art passant per la física i el que sabem de l'Univers.

El primer diumenge de febrer el programa va ser dedicat a l'LHC i el d'aquest proppassat diumenge va ser la segona part. Per tal de fer un bon programa Punset va viatjar fins a Ginebra on hi va entrevistar els físics teòrics del CERN Luis Álvarez Gaumé i John Ellis.

En aquests dos episodis es parla entre d'altres coses dels temibles forats negres que es diu que poden ser creats al col·lisionador. A part de la matèria i l'energia fosques i el bosó de Higgs.

Aquí us deixo amb els dos episodis:
El primer


El segon


Pels qui vulguin saber més coses de l'LHC els recomano aquest bloc que porten uns joves físics espanyols que estan al CERN.

2 comentaris:

J ha dit...

http://www.particledetectives.net/LHC/LHC_project.html

Alasanid ha dit...

Carai! Em sembla que pels descobriments que he fet em toquen uns Nobels!! Bon enllàs.

Joan, si ho vols fer de debò aquí hi ha xocs que va enregistrar fa uns anys el detector DELPHI del LEP, a veure si retrobem un boso Z!