dimecres, 20 de maig del 2009

Una mica més de CERN

Abans d'ahir vaig dir que el dimecres penjaria alguna de les fotografies, avui és dimecres, avui em toca penjar alguna de les fotos.

La primera és de la placa que fa referència al neixement del web:

















Però i els detectors?? Doncs aquest ja és antic, de principis dels 70. La Gran Càmbra de Bombolles Europea va donar milers d'imatges i ara forma part de l'exposició del CERN: Microcosmos.
















La tercera és de l'edifici en què hi ha "enterrat" el detector LHCb, com es pot veure a la imatge següent. A més a més es pot veure també un toc d'humor. Ja que en aquest experiment es preten veure la violació de la simetria CP, si mireu la foto veureu a què em refereixo.
















Un cop dins de l'edifici hi ha la sala de control i els ordinadors (i també ampolles de cava o el corresponent francès d'antigues celebracions) . I penjat a la paret un altre testimoni de l'humor que regna al camp de la ciència.

















Un cop a baix, a la cambra del detector vam poder veure l'estructura en làmines del detector.







































Com ja vaig dir a l'escrit, vam estar de sort i vam comptar amb la presència d'Álvaro de Rújula qui molt entenedorament ens va introduir amb facilitat conceptes que sens dubte són molt complexos.