dilluns, 31 d’agost del 2009

La rubia de hormigón

La rubia de hormigón (The Concrete blonde) és la tercera aventura del detectiu Harry Bosch i també és diferent de les dues anteriors.

Aproximadament un any després de hielo negro Harry Bosch ha de passar pels tribunals. Quatre anys abans havia resolt contundentment el cas del Fabricant de nines o el Maquillador. El Maquillador violava, estrangulava i pintava les cares de les dones que arreplegava (principalment prostitues, actrius del porno, strippers...) ; després d'onze assassinats una de les dones va aconseguir escapar i va alertar a la policia, inmediatament i sense informar-ne a ningú Bosch va sortir a l'atac. Seguint la informació de la prostituta va arribar a l'apartament de Norman Church, va entrar-hi armat i després d'un moviment sospitós de la víctima el va matar.

Church havia mort en un intent de treure una perruca de sota d'un coixí.

De manera que en el judici es tracta l'abús de poder i de justícia del detectiu i tot això coincideix amb l'ambient enrarit que es podia respirar a la ciutat de Los Angeles després dels disturbis de Los Angeles motivats per l'abús de la força per part de la policia a Rodney King. (Hi ha un Ig Nobel de la Pau que hi fa referència).

I per acabar-ho d'adobar just el dia que comença el judici apareix una nota del Fabricant de nines que assegura que amb la mort de Church no es va acabar amb ell i dóna la localització d'una altra nina, una rossa sepultada dins de formigó.

Cada cop veig que m'acosto més a treure l'entrallat del cas abans que ho faci el propi Bosch, en aquest cas m'hi vaig estar apropant més que en Bosch durant moltes pàgines tot i que al final em va guanyar...

Espero que els incendis que afecten Los Angeles siguin benignes amb la casa de Harry Bosch.

2 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Una altre? Coi, m'hauré d'afanyar, la meva llista de llibres pendents creix a un ritme vertiginós! :-)

Alasanid ha dit...

La veritat és que aquest dies m'he passat, els llibres aquests m'enganxen.

Ara faré una petita pausa per no avorrir-los i seguiré.