dimecres, 7 de gener del 2009

Els Premis Darwin

Aquest matí en Dan ens anunciava l'entrada a l'any Darwin (entre altres coses). I com a homenatge al naturalista anglès encetaré un tema dels que se'n poden fer desenes d'escrits.

Els Premis Darwin premien a aquells qui ajuden a preservar i netejar el patrimoni genètic de la raça humana sacrificant-se de forma estúpida sense haver tingut descendència o en el seu defecte quedar estèrils de forma estúpida.

Segons Darwin la selecció natural és el procés pel que les espècies duen a terme l'evolució. Perquè sigui efectiva s'han de cumplir tres factors. El primer, que els individus que formen l'espècie siguin diferents entre ells. El segon, que aquests caràcters diferents aventatgin uns individus. I el tercer, que aquests caràcters els heredin els descendents.

Els Premis Darwin s'inicien suposant que l'estupidesa humana és una qualitat hereditària. I en conseqüència, es premia a tots aquells que essent-ne portadors moren sense haver-la transmès a les generacions futures.

Per guanyar un Darwin s'han de satisfer 5 requisits:

1.- Impossibilitat de reproducció
El nominat ha d'haver mort sense descendència o bé quedat estèril.

2.- Excel·lència
El nominat ha d'estar totalment mancat de seny. Els candidats a Darwin han de ser molt curts d'enteniment, han de ser estúpids.

Per exemple, jugar a la ruleta russa o saltar d'una barca no denota una gran manca de senderi. El que sí que es considera veritablement estúpid seria jugar a la ruleta russa amb mines antipersona o saltar d'una barca en aigues plagades de taurons i no saber nedar. Queden excloses de premi tot i que no deixen de ser perilloses les morts per intoxicació per monòxid de carboni, ficar aerosols al forn, estabellar-se amb un tren o cotxe en marxa...

Ha de ser una mort realment idiota que ens faci sentir alleugats del fet que ja no ens podrem trobar amb un individu amb tals aptituds.

3.- Autodestrucció
Les conseqüències del candidat han de recaure únicament sobre si mateix. Es a dir no en pot sortir perjudicada una tercera persona a no ser que hi estigui directament implicada. 

Per exemple si a un vianant l'esclafa una enclusa mentre camina pel carrer es tracta d'un accident desafortunat. En canvi, si et cau l'enclusa que tu mateix pretenies tirar des del balcó a uns pardals que piulaven sorollosament, ets un ferm candidat al Darwin.

4.- Maduresa
El candidat ha de tenir més de 16 anys i no patir deficiències mentals. Ara bé, en casos excepcionals es poden concedir nominacions als Premis a tots aquells nens que facin alguna cosa que la majoria de nens de la seva edat declari que és totalment estúpid de fer. 

5.- Veracitat
La història ha de ser certa.

Vist així pot semblar que són uns premis macabres però en veure com s'han anat guanyant al llarg dels últims anys el primer en què es pensa és: aquesta persona era estúpida, però què creia que li passaria!!!

Per exemple.
El febrer de 1990 un home va inentar un robatori en una botiga, segurament era el primer que intentava ja que no estava fitxat per violència i pels quatre error estúpids que va cometre en la tria del local.

1. L'objectiu era H&J Leather & Firearms: Una botiga d'armes.

2. La botiga estava plena de clients, clients d'armes.

3. Per entrar a la botiga, el lladre havia de passar pel costat d'un cotxe patrulla aparcat davant de la porta.

4. Un agent de policia estava a la botiga, prenent un cafè abans d'anar a treballar:

Tot i veure l'agenr, el lladre va anunciar l'atracament i va disparar uns trets a l'aire. L'oficial i un treballador li van retornar les bales, amb l'ajuda d'uns quants clients que també van treure les seces pistoles, treient així el criminal del patrimoni genètic de la humanitat.

Ningú va resultar ferit.